World of Warcraft

World of Warcraft

world-of-warcraftWorld of Warcraft is net als Starcraft, een real-time strategy computerspel. Een spel vol fictie, humor, krachten, duistere figuren, indrukwekkende landschappen met vele verrassingen. Wie dit spel speelt, verveelt zich geen seconde! Omdat het spel zo uitgebreid is, kan alle informatie onmogelijk in een kort artikel gegoten worden. Miljoenen spelers verspreidt over de ganse wereld spelen het indrukwekkende WoW met vaak overbelaste servers tot gevolg. Het spel behaalde hierdoor een vermelding in het Guinness Book of records als Massively Multiplayer Online Role Playing Games. Boeken en films verwijzen naar de opbouw van het verhaal in WoW.

World of Warcraft spelen

Om te beginnen dien je eerst het spel te kopen en te installeren op je computer. Daarna heb je een account nodig om dit spel te spelen. Zodra je online een account hebt aangemaakt, kan je inloggen en het spel spelen. Om te spelen zoek je een figuur waar je het spel graag wil mee opstarten. Er is keuze uit de bevolkingsgroepen Alliance (onderverdeeld in Humanoid, Dwarf, Night Elf, Gnome, Draenei, Worgen en Pandarian) of Horde (onderverdeeld in Orc, Undead, Tauren, Troll, Bloodelf, Goblinen Pandarian), die elkaars vijanden zijn. Het fictief karakter dat je kiest, heeft voornamelijk het kenmerk speciale en unieke krachten te bezitten. Het type (keuze uit: Paladin, Hunter, Priest, Warlock, Rogue, Mage, Warrior, Shaman, Druid, Deathknight en Monk) en het uiterlijk wordt volledig naar de wens van de speler ingesteld. De moeilijkste opgave is een naam verzinnen want vaak zijn vele namen al bezet, dus vraagt het wel wat tijd om ook hier creatief in te zijn. Wel opletten, eens je een naam hebt ingesteld, kan deze niet meer aangepast worden (tenzij je ervoor betaalt).

world-of-warcraft-2De prijs kan wijzigen, maar per maand betaal je enkele euro’s om het spel e spelen (€ 12,95 in 2015). Een abonnement nemen is geen verplichting en vaak lopen er acties om het spel gratis te spelen. Gratis spelen doe je tot het niveau 20, dus vanaf dit level start het feitelijk betalend spelen waarbij je eerst nog gebruik kan maken van een aantal bijkomende opties.

Het spel beginnen spelen

Als intro van het spel volgt een kort filmpje dat de geschiedenis van Azaroth, de strijd van het volk en jouw gekozen figuur weergeeft. Na dit filmpje krijg je de fictieve wereld van World of Warcraft te zien en wordt jouw figuur in deze wereld gebracht. Bewegen doe je met de pijltjes op jouw keyboard. Naargelang je vordert in het spel, leer je steeds meer waardoor je krachtiger en vlotter door het spel zal gaan. Ook worden er nieuwe technieken aangeleerd en ontvang je nieuwe krachten.

Samenvatting

Dit is echt een heel aangenaam en verrassend spel dat je tijdens koude winterdagen of regenachtige herfstdagen een aantal uren kan bezighouden. Het voornaamste om hogerop in het spel te geraken, is een strategie bedenken en uiteraard ook alle krachten en behendigheid van jouw avatar gebruiken. Dit is een zeer aan te raden spel. Heel veel info werd niet vermeld, omdat het spel te uitgebreid is. Maar onze tip is: een meer dan waardige aankoop!