Strategie spelletjes online

Strategie spelletjes online

Er zijn vele strategische spellen online te vinden zoals de hippe Live Casino’s, maar de spellen waar we het hier op deze pagina over gaan hebben, hebben niet het doel om geld te verdienen, maar zijn eerder bedoeld om een leuke tijd te beleven in een fantasierijke wereld. Monsters doden, goud verzamelen, speciale krachten gebruiken, kortweg je de held van de dag voelen!

Clicker Heroes

clicker-heroesEen leuk spel hoeft niet altijd het beste van het beste te zijn. De Graphics en het verhaal in Clicker Heroes is niet echt top, maar toch blijft het een aangenaam te spelen spel. Sinds 2004 kan dit spel gespeeld worden bij Kongregate, maar tegenwoordig is het ook terugvinden in Play Store en op Steam. Clicker Heroes speel je gratis en het doel is om als speler monsters te verslaan. Het is een zeer eenvoudig spel. De speler moet het monster aanklikken tot het dood is en per 10 gedode monsters stijg je een level. Daarbij verdient de speler ook goud, waarmee de speler een held in het spel kan brengen. En hoe meer helden een speler kan verzamelen, hoe sneller de monsters doodgaan. Maar helaas worden ook de monsters krachtiger en dus ook moeilijker om te verslaan. En omdat de helden in het verloop van het spel ook duurder worden, brengen gedode monsters ook meer goud op. Het spel lijkt saai, maar is het zeker niet!

Bloons Tower Defence

bloons-tower-defenceHet verdedigen van torens in de stijl van een online computerspel ontstond in de jaren 2000. Eigenlijk kunnen deze spellen vergeleken worden met het spel Rampart van Atari. In Rampart ging het om muren bouwen, kanonnen plaatsen bij kastelen, vijandelijke schepen doen zinken en grondtroepen tegenhouden. Bij TD games (tower defense) steekt het spel anders in elkaar. Het doel is om aanvallers die een bepaalde weg volgen naar de toren tegen te houden. Hiervoor krijgt de speler de opties om van alles op de weg te plaatsen en zo de aanvallers tegen te houden. Als aanvallers uitgeschakeld worden, worden punten verdiend en met die punten kunnen wapens verkregen worden. Wanneer alle aanvallen zijn gestopt, wint de speler het spel.

Battlefield 2

battlefield-2Battlefield 2 is een onderdeel van de serie Battlefield dat in 2005 gelanceerd werd. Tot heden is het nog steeds een zeer populair spel met multiplayer optie (64 spelers). Het spel is uiteindelijk het vervolg op Battlefield Vietnam en 1942. Allen uitgebracht door EA.

De Derde Wereldoorlog is bezig en daarin speelt zich dus ook het verhaal van Battelfield 2 af. De 2 grote machten (Amerika met steun van Rusland) en China staan tegenover elkaar. Het verhaal start in het Midden-Oosten en breidt uit zodra de Amerikanen vanuit Rusland naar China trekken. Ook de EU komt heel even aan bod, maar verdwijnen met de aanval op Wake Island. Het is een verhaal met open einde dat voor heel wat spanning zorgt en dus ook dit spel bij de absolute toppers plaatst.